Aanleggen tuin

Aanleggen tuin

Aanleggen tuin

Wilt u een hele tuin laten aanleggen, of heeft u een kleine klus? Grondwerk, verhardingen, erfafscheidingen, pergola’s, overkappingen, schuurtjes, vijvers, beplantingen. Wij maken het.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Wij zoeken materialen altijd uit op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Zo gebruiken wij liever in Europa gekweekt duurzaam hout zoals robinia, kastanje of lariks/douglas. Ook recyclen wij graag materialen als dat kan. Door bijvoorbeeld betonverharding te recyclen kunt u een enorme hoeveelheid CO2 uitstoot besparen. 
Ook gebruiken wij het liefst grond en substraten waarin geen turf zit verwerkt vanwege de uitstoot van broeikasgassen en het vernietigen van natuur bij de productie daarvan. In plaats daarvan gebruiken we bijvoorbeeld compost van ingezameld snoeisel of GFT.

Aanleg op basis van ontwerp

Als u door Groenstudio Schone een ontwerp heeft laten maken dan ontvangt u van ons een offerte voor de aanleg. In het ontwerp en de offerte staat precies wat wij gaan doen. Meestal beginnen we met grondwerk, dan de bouwwerkzaamheden en verharding en als laatste de beplanting.

Een losse aanlegklus

Als u een losse klus heeft, bijvoorbeeld het bouwen van een schutting, het planten van een boom, of een stukje straatwerk dan maken wij voor deze klus een offerte. Wij komen graag nog even van te voren langs om de situatie te bekijken en de wensen te bespreken. Plan hiervoor een kennismakingsgesprek in.

Aanplant

Elk seizoen kent zijn eigen omstandigheden en daarom kunnen bepaalde planten beter wel of niet worden aangeplant.

Het najaar/de winter is het meest geschikt voor bomen en struiken, het voor- en najaar juist voor vaste planten. De zomer is vaak heet en droog en voor veel mensen een moment om op vakantie te gaan, waardoor er geen water gegeven kan worden. In het najaar kunnen bollen het beste gepoot worden.

We maken daarom meestal meerder afspraken voor verschillende fases van aanplant.

Daarnaast bieden wij garantie op de door ons geleverde planten (zie daarvoor de algemene voorwaarden) en komen een groeiseizoen na de aanplant nog terug om te controleren of alles geslaagd is en om u eventueel nog van advies te voorzien.

Zelf meewerken?

Als u zelf (delen van) uw klus wilt uitvoeren kan dat natuurlijk. Het is dan voor ons wel belangrijk om hier goede afspraken over te maken, zodat duidelijk is wie wat doet. Wij begeleiden u ook graag als u niet precies weet hoe u iets moet aanpakken.