Beplantingen

Beplantingen

Beplatingen maken sfeer en geven biodiversiteit

Beplanting is het belangrijkste levende onderdeel van de tuin en zorgt o.a. voor de sfeer en de biodiversiteit in de tuin.

Beplantingen

Een tuin aanplanten is niet zo eenvoudig als naar het tuincentrum gaan en leuke planten kopen. Aan een mooie tuin, die in elk seizoen wat te bieden heeft, ligt een uitgedacht beplantingsplan ten grondslag. Daarom maken wij graag een beplantingsplan voor uw tuin. In een beplantingsplan worden de volgende vragen beantwoord:

Welke planten passen bij de bodem? Welke planten passen bij welke hoeveelheid zonlicht? Welke planten passen bij elkaar zonder elkaar te overwoekeren? Hoe combineren kleuren en structuren met elkaar? Hoe veranderd het beeld met de seizoenen? Hoeveel planten moeten worden aangeplant? Welke planten trekken bijen en vlinders aan? Welke vogels?

Groenstudio Schone werkt bij voorkeur met planten van een biologische of duurzame kweker. Het zou ten slotte zonde zijn om vlinder en bijenplanten te kopen die bespoten zijn met insecticiden. Vaak zijn inheemse planten makkelijker verkrijgbaar bij biologische kwekers.