Onderhoud tuin

Onderhoud tuin

Onderhoud tuin

Wilt u regelmatig uw tuin laten onderhouden? Of heeft u zelf even geen tijd gehad en wilt u de zaken weer op orde laten brengen? Wij komen graag langs om u te helpen.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Ook het onderhoud doen wij op een zo ecologisch mogelijke wijze:

  • Wij gebruiken geen pesticiden, maar zullen streven naar een biologische balans om plagen tegen te gaan.
  • Wij gebruiken bij voorkeur elektrische apparatuur voor het onderhoud van uw tuin. Hiermee stoten wij minder broeikasgas uit en maken wij minder herrie.
  • Wij proberen snoeisel e.d. in uw tuin in te zetten om de bodem te voeden en schuilplaatsen voor insecten e.d. te creëren. Indien afvoeren nodig is zorgen wij dat het materiaal gecomposteerd wordt door een professionele partij.
  • Wij gebruiken geen kunstmest. Indien de bodem gevoed moet worden met materiaal van buiten de tuin gebruiken we biologische organische mest, compost van GFT (niet van turf) en eventuele mineralen.
  • Wij gebruiken biologisch afbreekbare materialen, zoals de draad in bosmaaiers.
  • Wij letten op het al dan niet verstoren van dieren in de tuin, zoals nesten van vogels en egels in winterslaap. We letten ook op de seizoenen als het gaat om snoeien van planten die voor voedsel of schuilplaatsen zorgen.
  • Wij proberen de bodem bedekt te houden met bodembedekkende planten of mulch.

Regelmatig terugkerend onderhoud?

Als u uw tuin regelmatig door ons wilt laten onderhouden dan kunt u bij ons een onderhoudsabonnement afsluiten.

Op basis van een kennismakingsgesprek maken wij dan een onderhoudsplan en schatten in hoe vaak wij per jaar langs moeten komen en hoeveel werk het onderhoud is. Wij maken vervolgens een offerte voor het uitvoeren van dit onderhoudsplan in de vorm van een onderhoudsabonnement.

Een losse onderhoudsklus?

Als u een eenmalige onderhoudsklus heeft, dan maken wij voor deze klus een offerte. Wij komen graag nog even van te voren langs om de situatie te bekijken en de wensen te bespreken. Plan hiervoor een kennismakingsgesprek in.