Vijvers en zwemvijvers

Vijvers en zwemvijvers

Vijvers geven sfeer en leven

Vijvers geven een tuin veel sfeer en leven. Het weerspiegelende water trekt allerlei leven aan en is altijd interessant om naar te kijken.

(Zwem)vijvers

Een vijver kan net zo fascinerend zijn als een haardvuur in de woonkamer en verdient daarom een uitgesproken plek in de tuin. Een vijver zorgt voor een boost in de biodiversiteit in uw tuin. Al het leven is namelijk afhankelijk van water. Daarnaast kan een vijver ook een opvang zijn van regenwater en zo uw tuin klimaatbestendiger maken.

Wij leggen vijvers altijd zo aan dat zij in natuurlijke balans zijn. Door micro-organismen en planten in de vijver blijft de vijver schoon en hoeft u zelf weinig onderhoud uit te voeren. Ook voor muggen hoeft u niet bang te zijn, in een natuurlijke vijver leven veel predatoren die muggenlarven opeten. Zoals het bootsmannetje of een kikker.

Een vijver kan zo klein zijn als een cementkuip, maar als u de ruimte heeft, ook groot genoeg om in te zwemmen. Door slim gebruik te maken van de filterende werking van planten in de vijver is het prima haalbaar om zwemwaterkwaliteit te bewerkstelligen in uw vijver zonder dat u chemische middelen hoeft te gebruiken.
Ook bestaande zwembaden kunnen omgebouwd worden tot natuurlijke zwemvijvers.